T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NEVŞEHİR / MERKEZ - Göre Ortaokulu

Beslenme Dostu Okuluz

Beslenme Dostu Okul Nedir?

Resmi Gazete’de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı´nın "Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması" başlığı kapsamında, “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı  arasında 21.01.2010 tarihinde imzalan protokol ile Beslenme Dostu Okullar Programı ülkemizde başlatılmıştır. Programa okullar gönüllü olarak katılmaktadır.

Program, Avrupa bölgesindeki 17 ülkenin dâhil olduğu Dünya Sağlık Örgütünün “Nutrition Friendly Schools Initiatives-Beslenme Dostu Okul Girişimi” kriterleri doğrultusunda yeniden düzenlenen ve 20.09.2013 tarihinde imzalanan Protokol ile yürütülmektedir.

Peki Ya Biz?

Göre Ortaokulu olarak biz de Nevşehir´de toplamda 10 tane olan Beslenme Dostu okullardan biriyiz. Bu bağlamda öğrencilerimizle aylık plan ve programlar yaparak sağlıklı beslenmeye dikkat ediyoruz. Ayrıca her ders günü sabahları dersten önce 10 dakika egzersiz yapıyoruz. Geleceğimiz için, sağlığımız için dikkat etmemiz gerekenleri öğreniyor, spor yapıyor ve sağlıklı besleniyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.10.2017 - Güncelleme: 03.10.2017 20:06 - Görüntülenme: 895
  Beğen | 8  kişi beğendi