NEVŞEHİR / MERKEZ - Göre Ortaokulu

Mrt

Göre Ortaokulu   "RAMAZAN OKULUMUZDA BEREKETİ SOFRAMIZDA" projesi kapsamında  yardım kolisi kampanyası başlatmıştır.  Paylaşmanın, dayanışmanın arttığı Ramazan ayında okulumuzca hazırlanan her yardım kolisi   ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırılmıştır.

Gıda malzemelerinden oluşturduğunuz  koliler 13.03.2024  tarihinde öğretmen ve öğrencilerin işbirliğiyle ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmıştır.

Haydi bu Ramazan ayında da birlik olalım,  zor durumdaki vatandaşlarımıza destek olalım!

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan bir projedir. Bu projenin amacı, öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini sağlamaktır.Proje, 2023 yılında başlatılmış ve tüm ilköğretim ve ortaöğretim okullarını kapsamaktadır. Proje kapsamında, okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin aşağıdaki kazanımlar elde etmesi hedeflenmektedir.

Proje, öğrencilerin dil bilincini geliştirmeye ve Türkçeyi daha iyi kullanmalarına katkı sağlaması bakımından önemli bir projedir.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü kutlama etkinlikleri  Göre Ortaokulunda düzenlenen etkinliklerle başladı. Törene: Göre Belediye Başkanı Mustafa TOPÇU, Okul Müdürleri, Müdür Yardımcıları ,Göre ahalisi ,öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Ekm

Okulumuzda  " Öğretmenler Kurulu" kararı ve "Eğitim Kurumu Sosyal Etkinlikler Yıllık Çalışma Planı"   gereği okul düzeyinde Afete Hazırlık Kulübü koordinesinde hazırlanan program çerçevesinde Afet Haftası kutlandı.

Ekm

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" konusu tüm sınıf ve şubelerde ilk ders saatinde öğrencilere anlatıldı. Bu kapsamdaki ilk ders,  saatinde bu etkinlikler tamamlandı.